Що буде з організмом, якщо щодня вживати цибулю

Вчені розповіли, як впливає на організм регулярне споживання цибулі. За словами фахівців, багато людей навіть не здогадуються про величезну кількість корисних властивостей цього овоча.

За словами фахівців, цибуля має в своєму складі дуже багато корисних речовин, серед яких вітамін С, клітковина і фолієва кислота, а також кальцій і залізо. Найпотужнішим компонентом його є кверцетин, що допомагає сповільнити прогресування окисного пошкодження клітин і тканин, що вказує на омолоджуючі властивості. Він покращує роботу кровоносної системи і серця, нормалізує рівень холестерину. Поєднання продукту з куркумою створює синергетичний ефект, що знижує ризик розвитку раку товстої кишки. Можна чергувати його споживання з часником.

Цибулевий сік може вбити або сповільнити зростання кількох видів мікроорганізмів, що викликають харчове отруєння. Багаторічна трав’яна рослина зменшує запалення і стимулює імунну систему. Особливо цибуля корисна для алергіків, так як природним чином пригнічує запальні процеси, в цьому випадку допоможе і просто добавка кверцетину.

Важливо і те, що споживання в їжу цибулі може збільшити кількість доступного інсуліну після їжі, що говорить про профілактику діабету. Цибуля містить рутин, що запобігає утворенню тромбів. Амінокислота гомоцистеїн в надлишку гальмує вироблення гормонів серотоніну, дофаміну, і норадреналіну. Цибуля багата фолатом, який регулює рівень цієї речовини. Висновок цього, рослина впливає на настрій і сон.

Джерело

Поділись


Новини партнерів