Вчені розповіли, як впливає на організм регулярне споживання цибулі. За словами фахівців, багато людей навіть не здогадуються про величезну кількість корисних властивостей цього овоча.
За словами фахівців, цибуля має в своєму складі дуже багато корисних речовин, серед яких вітамін С, клітковина і фолієва кислота, а також кальцій і залізо. Найпотужнішим компонентом його є кверцетин, що допомагає сповільнити прогресування окисного пошкодження клітин і тканин, що вказує на омолоджуючі властивості. Він покращує роботу кровоносної системи і серця, нормалізує рівень холестерину. Поєднання продукту з куркумою створює синергетичний ефект, що знижує ризик розвитку раку товстої кишки. Можна чергувати його споживання з часником.
Цибулевий сік може вбити або сповільнити зростання кількох видів мікроорганізмів, що викликають харчове отруєння. Багаторічна трав’яна рослина зменшує запалення і стимулює імунну систему. Особливо цибуля корисна для алергіків, так як природним чином пригнічує запальні процеси, в цьому випадку допоможе і просто добавка кверцетину.
Важливо і те, що споживання в їжу цибулі може збільшити кількість доступного інсуліну після їжі, що говорить про профілактику діабету. Цибуля містить рутин, що запобігає утворенню тромбів. Амінокислота гомоцистеїн в надлишку гальмує вироблення гормонів серотоніну, дофаміну, і норадреналіну. Цибуля багата фолатом, який регулює рівень цієї речовини. Висновок цього, рослина впливає на настрій і сон.