![ch7](https://wworld.com.ua/wwfiles/uploaded/2018/11/ch7.jpg)
Дослідники з Університету Західної Австралії виявили, що щоденне вживання чашки чаю або жмені ягід в день знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань
Про це йдеться у статті Daily Mail.
Вчені провели аналіз харчової поведінки та стану здоров’я 53 тисяч людей. Усі вони брали участь у дослідженні Danish Diet, Cancer and Health Study, яке тривало впродовж 23 років.
Експеримент показав, що люди, які вживали щодня близько 500 міліграмів флавоноїдів (містяться у великій кількості в зеленому чаї), набагато рідше страждали від серцево-судинних захворювань. Вчені помітили у любителів зеленого чаю зниження ризику розвитку ішемічної хвороби і інсульту.
Флавоноїди мають протизапальну та антиоксидантну дію.
Ці речовини також містять у чорниці, броколі, шоколаді та чашці чаю.
Висновок науковців: щодення вживання 500 міліграмів флавоноїдів захистить серце від хвороб.