Фахівці назвали продукти, які покращують роботу нирок

Дослідники зі Сполучених Штатів Америки повідомили, що існують продукти, які дуже корисні для здоров’я нирок людини.

Продукти дозволяють підтримувати роботу цього органу і багато в чому його полегшувати. Крім того, найчастіше такі продукти корисні і для роботи всього організму. Відзначається, що найкориснішим продуктом для здоров’я нирок є кавун. Цей продукт очолив рейтинг корисних продуктів для нирок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очищуємо нирки пшоном

Він має хороший сечогінний ефект, і експерти його рекомендують для очищення всього організму. Також ця ягода корисна при наявності ниркових захворювань, адже покращує роботу цього органу, і регулює кислотно-лужний баланс. Їсти рекомендується також і деякі інші продукти, які позитивно позначаються на роботі нирок. Наприклад, гарбуз. Вся справа в тому, що вона містить в своєму складі вітамін А, пектин і деякі мікроелементи.

Вчені кажуть, що ті, хто постійно їсть гарбуз, набагато швидше відновлюється після різного роду хвороб, оскільки, цей продукт допомагає виводити токсини з організму. Гарбуз також має сечогінний ефект, але при цьому не дратує ниркову тканину, що корисно для роботи нирок.

Третє місце в списку корисних продуктів займає виноград, який містить велику кількість калію, тому виноград корисний для нирок, а також для всієї роботи організму, в цілому.

Замикає п’ятірку найкорисніших для нирок продуктів журавлина і крес-салат, які містять вітаміни, мікроелементи, а також мають сечогінний ефект.

Поділись


Новини партнерів