Польські вчені з’ясували, що яблука знижують ризик онкологічних захворювань.
Вчені досліджували близько 600 людей з наявними онкологічними захворюваннями, а також 800 здорових громадян. Метою експерименту стало виявлення впливу, що чиниться щоденним раціоном на ризик розвитку раку. В ході дослідження фахівці ретельно вивчили склад їжі, що вживається піддослідними протягом дня. Вчені з’ясували що люди, які протягом дня вживають в їжу одне і більше яблук на 50% менш схильні до розвитку раку кишечника, ніж ті, хто нехтує даним продуктом.
Яблука мають в своєму складі достатньо велику кількість цінних для організму речовин, в тому числі гетероциклічних, які перешкоджають пошкодженню тканин. В результаті збільшення обсягу пухлин сповільнюється, а шанс появи нових наближається до нуля.