10 продуктів, в яких більше солі, ніж ти думаєш

Вчені попереджають, що любов до солоної їжі може негативно позначитися на здоров’ї. Вважається, що надлишок солі завдає шкоди серцево-судинній системі: хлорид натрію сприяє підвищенню кров’яного тиску, судини і серце починають занадто багато переробляти і зношуються раніше терміну.

Фахівці також впевнені, що вживання великої кількості солі і малорухливий спосіб життя негативно діють на здоров’я мозку в літньому віці. Тому ми зібрали список продуктів, з якими варто бути обережнішими. Всі цифри наведені в розрахунку вмісту солі в 100 г продукту.

Горіхові суміші

Виробники горіхових сумішей часто кладуть в них сіль, щоб посилити смак і збільшити термін придатності. В результаті вміст натрію в 100 г горішків може досягати 12% добової норми.

Житній хліб

У ньому міститься велика кількість соди, яка на 27% складається з натрію. У 100 г житнього хліба знаходиться 19% денної норми цієї речовини.

Квашена капуста

У квашеній капусті, як і в інших домашніх соліннях, досить багато солі – майже 0,7 г. А це 29% від добової норми.

Кукурудзяні пластівці

Звичні нам сухі сніданки містять багато натрію – 0,72 г (32% від денної норми).

Оливки

У 100 г консервованих оливок або маслин ще більше натрію, ніж в кукурудзяних пластівцях – 0,74-1,5 г (34% рекомендованої норми).

Сосиски

З’ївши всього 2 сосиски, можна забезпечити майже половину добової норми солі (38%).

Гірчиця

Вміст натрію в 100 г гірчиці досягає 1.1 г (а це цілих 49% від денної норми). Але якщо ти не звикла їсти гірчицю столовими ложками, у тебе немає приводу для занепокоєння.

Деякі види сиру

У рокфорі і пармезані міститься 1,8 г солі, в сирі гауда – 0,8 г, в плавлених сирах -1,2 г (78% від добової норми).

Соєвий соус

У соєвому соусі так багато натрію (5,5-6 г), ним можна легко замінити звичайну сіль (240% денної норми в 100 г).

Смажене насіння

У 100 г смаженого насіння може бути до 6 г натрію (260% рекомендованої норми).

Поділись


Новини партнерів