Вчені знайшли спосіб, як зупинити процеси старіння

Американські вчені встановили, що природна речовина фізетін, що міститься в багатьох овочах і фруктах, позитивно впливає на тривалість життя людини.

Результати дослідження опубліковані на порталі EurekAlert!.

Науковці зазначають, що з віком в організмі людини накопичуються пошкоджені клітини, які викликають запалення і вивільняють речовини, які погіршують тканини.

У молодості імунна система справляється з очищенням організму від цих клітин, але в міру старіння ця здатність погіршується.

Дослідники виявили, що фізетін знижує кількість пошкоджених клітин в організмі. Властивості цієї речовини були перевірені на мишах. Було встановлено, що у гризунів спостерігалися поліпшення здоров’я і тривалість життя.

За словами вчених, ці результати свідчать про те, що за допомогою фізетіну можна покращити здоров’я, підібравши правильне дозування.

Щоб отримати фізетин, треба включити у свій раціон полуницю, яблука, хурму, цибуля, виноград, ківі, персики і огірки. Саме ці продукти є природним джерелом корисної речовини.

До слова, пішки на роботу і назад, постійні щоденні прогулянки — це мінімум витраченого часу і найбільше користі для організму. Ходьба вважається одним з найбезпечніших видів фітнесу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів