Медики назвали основну причину набору зайвої ваги

Вважається, що головним фактором ожиріння серед людей є переїдання. Недавнє дослідження вчених з США показало: ми гладшаємо через брак вологи в організмі – банально мало п’ємо води.

Науковці довели, що зайва вага може з’являтися через брак води в організмі. Зв’язок між гіпогідратацією (порушенням водного обміну) і збільшенням маси тіла була зафіксована в процесі випробувань фахівцями з Університету Мічигану.

Для участі в експериментах медики запросили близько 10 тисяч добровольців у віці 18-64 років. Майже третина випробуваних за час спостережень за ними змінили свій індекс маси тіла, набравши вагу. Перевіривши, які фактори посприяли розвитку огрядності у людей, науковці прийшли до висновку, що один з найвищих ризиків ожиріння пов’язаний з недостатнім вживанням чистої води.

За словами вчених, люди вважають за краще протягом дня пити напої, що містять калорії, – з цукром, вершками або з іншими добавками. Такі напої відіграють роль їжі для організму, в той час як для підтримки активних метаболічних процесів йому необхідна чиста вода.

«Регулярна гіпогідратація призводить до збільшення маси тіла, в той час як початкові стадії ожиріння можна вилікувати, нормалізувавши гідратаційний баланс шляхом споживання води», – констатували дослідники.

Джерело

Поділись


Новини партнерів