Медики назвали найкорисніші ласощі для серцево-судинної системи

Мало хто знає, але темний шоколад корисний для серцево-судинної системи.

Якими конкретними цінними властивостями володіє цей продукт, розповіли дієтологи.

Гіркий шоколад – це справжнісінький Суперфуд. У його складі міститься величезна кількість корисних речовин, які зміцнюють імунітет, активують роботу мозку і знімають симптоми хронічної втоми.

Гіркий шоколад можна вживати як десерт або додавати в випічку. Смак ласощів на основі цього продукту виходить надзвичайно насиченим і яскравим. Важливо: вибирайте шоколад із вмістом какао вище 70%. Це найкорисніший шоколад, в якому ви знайдете максимум вітамінів, мінералів та інших цінних речовин.

Дієтологи зібрали добірку з корисних властивостей гіркого шоколаду, які не залишать сумнівів в тому, що цей продукт обов’язково повинен бути присутнім у вашому раціоні.

Бореться з депресією
Поганий настрій? Саме час підкріпитися скибочкою гіркого шоколаду. У його складі можна знайти природні антидепресанти – теобромін, анандамід, фенілетиламін. Ці речовини роблять так, що навіть невелика кількість темного шоколаду здорово бадьорить і піднімає настрій. Фенілетиламін, наприклад, в організмі перетворюється в серотонін, який ще називають «гормоном щастя».

Зміцнює серце і судини
Мало хто знає, але темний шоколад корисний для серцево-судинної системи. Його регулярне вживання зміцнює стінки судин і знижує ризик виникнення холестеринових бляшок на їх стінках. Гіркий шоколад ефективно розганяє кров по судинах, а антиоксиданти в його складі сприятливо впливають на здоров’я серцевого м’яза.

Знижує ризик розвитку діабету
Горький шоколад все одно залишається шоколадом і відноситься до десертів і солодким ласощів. При цьому регулярне вживання цього продукту допомагає знизити ризик розвитку діабету. Гіркий шоколад покращує роботу клітин і підвищує чутливість до інсуліну. Важливо: ця властивість характерна лише для гіркого шоколаду. А ось батончики і цукерки такими здібностями безумовно не мають.

Запобігає інсульту
За статистикою, інсульт – це одна з хвороб, від якої в нашій країні вмирають частіше за все. Правильне харчування допоможе нормалізувати стан судин і зміцнити їх здоров’я. Це довели багаторічні дослідження, в ході яких були вивчені показники 20 тисяч осіб. Половина з них повністю відмовилася від гіркого шоколаду, а інша половина, навпаки, вживала цей продукт регулярно.

Регулює рівень холестерину
Холестерин – це природне для людини речовина. Він повинен бути присутнім в організмі, але при цьому лише в помірних кількостях. Коли ви налягає на жирне, смажене і борошняне, в організмі починає переважати шкідливий холестерин, який є причиною виникнення ряду захворювань. Щоб знизити рівень шкідливого холестерину, налягайте на правильні продукти. У їх числі гіркий шоколад, який багатий на антиоксиданти.

Знижує кров’яний тиск
Гіркий шоколад допомагає знизити артеріальний тиск. Тому цей продукт в обов’язковому порядку повинен бути присутнім в раціоні гіпертоніків. При цьому вибирайте тільки ті види гіркого шоколаду, вміст какао в яких перевищує 50-70%.

Допомагає від кашлю
Не поспішайте відмовлятися абсолютно від усіх солодощів. Ви здивуєтеся, але деякі ласощі корисні при вірусних захворюваннях. До таких чудо-солодощів відноситься, наприклад, гіркий шоколад. Як він працює? У гіркому шоколаді міститься теобромін. Ця речовина знижує активність блукаючого нерва – області головного мозку, яка відповідає за напади кашлю. Дослідження показали, що шоколад в зв’язку з цим навіть ефективніше, ніж речовини, в яких міститься володіє слабким наркотичною дією кодеїн.

Корисний для вагітних
Вагітним жінкам також варто звернути увагу на гіркий шоколад і полюбити його. Шоколад знижує кров’яний тиск, а цей симптом часто супроводжує вагітність. Регулярне вживання гіркого шоколаду допомагає виключити ситуації, при яких кровопостачання плода ускладнюється або повністю припиняється.

Джерело

Поділись


Новини партнерів