ТОП-12 вправ, які допоможуть поліпшити зір

Як можна покращити зір, адже робота за комп’ютером і пристрасть до телевізора згубно впливають на наші очі, приводячи до того, що без окулярів або лінз вже не обійтися. У цій статті ми розповімо вам про те, як уберегти зір за допомогою альтернативних методів.

Як покращити зір: аробіка для очей

Всі ми розуміємо користь регулярних занять аеробікою: вони покращують кров’яний тиск, підтримують серцевий м’яз в тонусі, уповільнюють процеси старіння клітин мозку і нервових клітин. Все це важливо і для очей. Адже очні м’язи теж можуть підкачатися, поліпшити координацію і гнучкість. Доктор Мерилін Рой створила спеціальний комплекс з 12 вправ – аеробіку для очей, яку вона радить виконувати щодня.

Перша вправа: розітри долоні, щоб вони стали гарячими і поклади їх на очі на пару хвилин.

Друга вправа: швидко поморгай 20-30 разів.

Третя вправа: встань, ноги на ширині плечей. Роби ритмічні повороти тілом так, щоб голова і плечі дивилися то в одну, то в іншу сторону. Руки, як батоги, повинні бити по боках тіла. Очі тримай розкритими так, щоб тобі здавалося, що світ ніби пропливає повз твій погляд.

Четверта вправа: підійди до вікна і подивися на яскраве денне світло.

П’ята вправа: підніми брови так, щоб відчути напругу перед оком. Потім розслабся. Вправу потрібно виконати десять разів.

Шоста вправа: напруж м’язи над верхньою частиною щік так, як ніби ти підтягуєш м’язи з боків обличчя. Потім розслабся. Вправу потрібно виконати десять разів.

Сьома вправа: Фокусування на квадратах. Намалюй на аркуші паперу два однакових квадрата. Для початку тримай лист на зручній відстані від очей. Злегка скоси погляд так, щоб на сторінці з’явилося три квадрата. Сфокусуй погляд, поки середній квадрат не стане чітким. Потім повернися у вихідне положення.

Восьма вправа: використовуй той самий лист з квадратами. Наблизь його до себе і відсунь, тримаючи при цьому в фокусі середній квадрат.

Дев’ята вправа: зручно сядь на стілець, взявши що-небудь для читання. Поклади книгу або журнал з надрукованим текстом на стіл перед собою. А на стіну на відстані 2,5-3 метри повісь будь-який надрукований матеріал, шрифт якого достатньо великий, щоб його бачити. Сфокусуй очі на аркуші на стіні, а потім переведи погляд на книгу і прочитай кілька рядків. Ти повинна навчитися швидко фокусувати погляд на обох предметах.

Десята вправа: постав якусь намальовану фігурку на зручній для тебе відстані, щоб ти могла чітко на ній фокусуватися. Повільно підводь малюнок ближче до носа, продовжуючи тримати його чітко в фокусі, поки малюнок не почне роздвоюватися. Потім відсовуй і присувай знову. Вправу потрібно виконати десять разів.

Одинадцята вправа: Зроби рухи очима по дузі (десять раз). Потім повтори в зворотному напрямку.

Дванадцята вправа: намалюй картинку з концентричними колами (по типу дартсу). Повісь її на стіну. Встань там, звідки ти чітко бачиш центр кола. Тепер відійди від картинки до моменту, коли обриси кола починають спотворюватися. Спробуй розслабитися і налаштувати фокус очей так, щоб знову бачити центр кола. Поступово збільшуй дистанцію.

Поділись


Новини партнерів