Зелені овочі покращують здоров’я мозку

Дієтолог розповіла, чому потрібно вживати продукти зеленого кольору.

Українська дієтолог Катерина Толстикова пояснила, чому нам необхідно включити в свій раціон продукти зеленого кольору. Виявляється, практично всі зелені продукти позитивно впливають на організм. Про це дієтолог повідомляє на своїй Instagram-сторінці.

Зелені продукти багаті корисними речовинами і добре засвоюються. Деякі з них містять тартронову кислоту, яка уповільнює процес ліпогенезу, тобто перетворення вуглеводів в жири.

Крім цього, за словами дієтолога, зелені продукти нормалізують гормональний баланс, підтримують здоров’я шкіри і печінки, а також покращують когнітивні функції і роботу головного мозку.

“Всі ці ефекти виникають за рахунок молекул, які знаходяться в цій їжі. Це ЕГКГ (епігаллокатехін галлат), індол-3-карбінол, сульфорафан, теанін, ізофлавони, глюкозинолати, фолати, катехіни і багато інших речовин”, – пише Толстикова.

У свій раціон дієтолог рекомендує включити різноманітну зелень, авокадо, огірки, зелений горошок, болгарський перець, артишок, лайм, оливки і зелений чай.

Не обов’язково відразу в один день їсти абсолютно все, але важливо, щоб щодня у вас з цього списку щось було!

Джерело

Поділись


Новини партнерів