Вчені з Жіночої лікарні Брігхем прийшли до висновку про те, що вживання вуглеводів може посприяти довголіттю, тому що завдяки цьому організм стає краще підготовленим до зіткнення з інфекціями. Про дивовижну знахідку наукових фахівців пише Business Insider.
«Дозоване вживання вуглеводів дозволяє значно розширити можливості організму: в ньому зміцнюються тканини, а клітини краще мобілізуються для боротьби із захворюваннями», – до такого висновку прийшли вчені після серії клінічних досліджень кількох типів харчування.
Дослідниками було організоване масштабне вивчення медичних даних більш ніж 447 тисяч осіб. Отримані при цьому дані свідчать: для нормального функціонування людського організму необхідна присутність в раціоні харчування великої кількості натуральних вуглеводів. Зокрема, кращими їх джерелами були названі фрукти (навіть конкретно, банани і яблука).
Фахівці відзначають, що вживати продукти з високим рівнем природних вуглеводів нерідко не рекомендується через вміст в них цукрів. Однак вчені наполягають: деяка кількість природних цукрів є життєво необхідною організму для регулярного оновлення клітин.
Автори проекту резюмували, що люди, які отримують з щоденним харчуванням помірну кількість вуглеводів з натуральних продуктів, «проживають набагато більш здорове і довге життя». Також до кращих видів постачальників вуглеводів вони зарахували продукцію з цільнозернових культур – хліб, каші.