Медики назвали продукти, які категорично не можна давати дітям

Ще не зміцнілий організм дитини багато в чому відрізняється від організму дорослих, відповідно і харчування дітей має свої правила і деякі заборони, особливо до досягнення 3-х річного віку. Однак, з 3-х років не поспішайте балувати дитину всіма продуктами, які звичні для дорослої людини. Навіть деякі корисні продукти можуть нашкодити малятам.

Медики назвали продукти харчування, які не можна давати дитині, як мінімум, до досягнення нею 6-ти річного віку.

Слід уникати жирного і смаженого м’яса, сосисок, ковбас та інших магазинних напівфабрикатів і фаст-фуду. М’ясо нежирних сортів бажано запікати, відварювати або готувати на пару.

Під забороною також сильно солоні і перчені страви, які можуть подразнювати слизову шлунка, що може викликати печію, біль, здуття живота у дитини.

Не варто давати дітям занадто жирні молочні продукти (понад 3,6% жирності). Більше користі для організму дитини такі продукти не принесуть, а от спровокувати розлад травного тракту і набір зайвої ваги – можуть.

Сухарики, чіпси і шоколадні батончики також не повинні бути присутніми в раціоні маленьких дітей. Таке харчування швидко викликає залежність і загрожує появою алергічних реакцій і проблем зі шлунком.

З напоїв під забороною газовані напої, що містять багато цукру, консервантів і барвників, кава, міцний чай. Не варто часто захоплюватися какао, молочними коктейлями та магазинними соками, оскільки вони містять багато калорій і збільшують ризики набору дитиною зайвої ваги.

Джерело

Поділись


Новини партнерів