6 ознак того, що нирки в небезпеці

Нирки є одним з найважливіших органів в організмі – вони фільтрують кров, видаляють надлишок рідини з організму, регулюють артеріальний тиск, тримають в нормі електроліти.

Коли їх функція порушена, ви страждатимете від проблем зі здоров’ям, тому необхідно навчитися розпізнавати ранні ознаки ушкодження нирок або їх хвороби.

Ось звичайні симптоми ушкодження нирок:

1. Біль у верхній частині спини

Біль у верхній частині спини є загальною ознакою ушкодження нирок. Цей біль, як правило, відчувають на одній стороні. Він може супроводжуватися лихоманкою або змінами в сечовипусканні. Якщо у Вас виникають раптові спазми і болі у верхній частині спини, ви можете страждати від інфекції нирок або каменів в нирках.

2. Зміни в сечовипусканні

Будь-які зміни в сечовипусканні можуть бути ознакою ушкодження нирок. Найбільш частими змінами є піниста сеча, зменшення частотності сечовипускання, темна сеча, позиви на сечовипускання в нічний час або утруднення при сечовипусканні.

3. Набряк

Несподіваний набряк також вказує на ушкодження нирок. Коли нирки пошкоджені, вони не можуть видалити надлишок рідини з організму, який може викликати набряки на обличчі і кінцівках.

4. Шкірні висипання

Сильний свербіж і висипання на шкірі виникають, коли нирки не в змозі видалити надлишок відходів з крові. Скупчення відходів в тканинах можуть сушити шкіру і дратувати її. Такий висип не можна вилікувати мазями і кремами.

5. Металевий присмак у роті

Ниркова дисфункція або ушкодження нирок в результаті накопичення відходів в крові викликає металевий смак у роті.

6. Втома

Коли нирки здорові, вони виробляють еритропоетин, який є гормоном, який стимулює кістковий мозок для створення нових червоних кров’яних клітин. Коли нирки пошкоджені, то цей процес значно сповільнюється. Коли це відбувається, ваш мозок і м’язи втомлюються, викликаючи втому і втрату уваги.

Якщо у Вас серйозні проблеми зі здоров’ям або сильні болі, рекомендуємо Вам звернутися за консультацією до лікаря. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів