5 симптомів виразки шлунку

Виразку шлунка можна успішно вилікувати, але діагностувати захворювання треба на ранніх стадіях.

1. Печія

Печія буває у всіх, і часто вона не свідчить про серйозні захворювання. Але якщо ви стали відчувати печію і біль за грудиною постійно, то варто насторожитись, адже регулярна печія – один з основних симптомів розвитку виразкової хвороби.

2. Безперервна спрага

Спрага і сухість у роті – ознака одразу декількох захворювань, в тому числі виразки шлунка. Якщо ви помітили, що стали пити воду в більших кількостях, ніж раніше, значить, пора записатися на прийом до лікаря.

3. Напади різкого болю

Проблеми зі шлунком дають про себе знати насамперед гострим болем у животі. Біль внизу живота або під ребрами – це вже не “дзвіночок”, а цілий “дзвін”, почувши який вам слід негайно пройти медичне обстеження.

4. Порушення роботи кишечника

Задуматися про відвідування лікарні коштує також, якщо ви страждаєте від частого здуття живота і запорів: вони сигналізують про збої в роботі кишечника, який, в свою чергу, може бути наслідком виразкової хвороби.

5. Відчуття важкості після прийому їжі

Виразка, що розвивається безпосередньо в шлунку, дає про себе знати вагою і хворобливими відчуттями в животі після кожного прийому їжі. Помітивши у себе подібні симптоми, зверніться до гастроентеролога найближчим часом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів