10 звичок, які вбивають наші нирки

Нирки – це один з найважливіших органів тіла, оскільки відповідають за виведення сечі з нашого організму.

Хоча вони дуже важливі для нашого організму, ми не дуже піклуємося про них. Це підтверджує той факт, що дуже багато людей помирають від різних хвороб нирок. Якщо Ви відмовитеся від деяких щоденних процедур, то Ви зможете зберегти здоров’я своїх нирок.

Ось короткий опис того, що Вам не слід робити, щоб захистити ваші нирки:

1. Знеболюючі

Дуже небезпечно для наших нирок те, що ми приймаємо знеболюючі препарати при появі будь-якого болю. Незалежно від того потрібно це чи ні! Дослідження показали, що більшість знеболюючих можуть зашкодити певним органам, включаючи нирки, і викликати серйозні проблеми зі здоров’ям.

Останні дослідження показали, що вживання знеболюючих впродовж тривалого періоду зменшує потік крові і погіршує роботу нирок.

2. Вживання їжі з високим вмістом білка

Надмірне споживання багатих білком продуктів і червоного м’яса погіршує роботу нирок. При вживанні великої кількості білка, прискорюється метаболізм, а це у свою чергу надмірно навантажує нирки.

3. Паління

Центри по контролю і профілактиці захворювань говорять те, що паління шкідливе для кожного органу в організмі, включаючи нирки. Зв’язок між захворюваннями нирок і палінням був продемонстрований в декількох дослідженнях.

4. Споживання занадто великої кількості натрію

Надто багато натрію також впливає на функцію нирок. Вживаємо менше солі! Добова норма солі для дорослого – це 5-6 грам в день.

5. Недостатня кількість сну

Хронічне недосипання не дає тканинам нирок повністю відновитися! Здоров’я нирок відновлюється саме вночі! Спимо не менше 7 годин.

6. Споживання занадто великої кількості кофеїну

Припиніть пити газовані солодкі напої і постійно робити перерви на каву! Значна кількість цих напоїв містить кофеїн. Він має сильні сечогінні властивості, зневоднює організм і примушує нирки працювати вхолосту, що створює зайве навантаження на них.

7. Надмірне споживання алкоголю

Алкоголь – це шкода для усього організму. Не ведіться на рекламну пропаганду!

8. Недостатня кількість вітаміну В6

Якщо Ви хочете, щоб Ваші нирки функціонували нормально, потрібно вживати в середньому 1,3 мл вітаміну В6. Де Ви можете його знайти? У багатьох фруктах, окрім цитрусових, риби, птиці і картоплі.

9. Недостатнє споживання води

Зневоднювати свій організм – це гірше, що ви можете зробити для нього. Основною функцією нирок є регулювання еритроцитів і каналу обміну речовин. Вода вимиває усю гидоту з організму.

10. Рідкісне сечовипускання

Якщо Ви хочете в туалет, то відразу ж йдіть! Не створюйте зайве навантаження на свої нирки. Постійне затримування сечі може привести до ниркової недостатності, різних інфекцій і нетримання!

Джерело

Поділись


Новини партнерів