Названі продукти, які викликають сильний головний біль

Не тільки стрес, хронічні захворювання, гормональні порушення та травми викликають сильні напади головного болю. Ви будете здивовані, але існують продукти, вживання яких може викликати головний біль, а це заважає вам займатися звичними справами, дотримуватися певного графіка і насолоджуватися відпочинком.

Шоколад і кава

Зловживання продуктами, що містять кофеїн, здатне викликати сильні головні болі, а також, в деяких випадках, і підвищення артеріального тиску. Кофеїн володіє також сечогінною дією, що призводить до зневоднення організму і появи таких симптомів, як слабкість, запаморочення і головний біль.

Червоне вино

Цей напій містить таніни і флавоноїди, які, на думку фахівців, провокують появу мігрені.

Горіхи і сухофрукти

Хоч ці продукти і володіють багатьма корисними властивостями для організму, вони мають в своєму складі сульфіти – речовини, які підсилюють кровообіг в головному мозку, що може призвести до нападів головного болю.

Консервовані продукти

Будь-які консервовані продукти, а також соління призводять до порушення водно-сольового балансу в організмі, появи набряків і різкого підвищення внутрішньочерепного тиску. Виключіть зі свого меню страви, що містять розсіл і оцет.

Деякі види сиру

Причиною мігрені можуть бути такі популярні сорти сиру, як Камамбер, Брі, Чеддер, Горгонзола. Медики вважають, що виною всьому хімічна речовина тирамін, яка утворюється при розщепленні білків. Чим витриманішим є сир, тим більше цієї речовини він містить, тому при схильності до мігрені необхідно уникати даного продукту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів