Дієтологи назвали простий метод для схуднення

Фахівці з Медичного коледжу Байлор в Х’юстоні впевнені: коригування харчової поведінки за допомогою колективних програм може стати безпечним і ефективним шляхом боротьби з ожирінням.

Люди із зайвою вагою і ожирінням скидають більше кілограмів, вважають фахівці. Цей висновок вони зробили, постеживши за одним з онлайн-сервісів, що допомагають худнути. Люди, котрі організували соцмережу для тих, хто худне, в середньому скинули 4,5 кілограми за 6 місяців експерименту. Причому найкращих результатів досягли ті, хто використав усі три інструменти контролю: зустрічі в реальному часі з такими ж борцями із зайвою вагою, мобільні застосування і онлайн-сервіси.

З 292 учасників дослідження ті, хто користувався популярним сервісом, в 11 разів частіше досягали порогу по 5-процентному зниженню ваги в порівнянні з тими, хто худнув сам по собі. Відмітка в 5%, за даними Американського центру по контролю за захворюваністю, дозволяє істотно понизити ризики для серцево-судинних захворювань, а також рівень цукру в крові. В цілому серед 147 користувачів, котрі взяли участь в експерименті, максимальна втрата ваги склала 8,6 кілограма.

Джерело

Поділись


Новини партнерів