Фахівці назвали простий спосіб для зниження тиску

Китайські дослідники провели глибокий аналіз впливу фізичної активності на кров’яний тиск і вважають, що правильно підібрані вправи допоможуть гіпертонікам його вирівняти.

У дослідженні брали участь більше 136 тисяч чоловік з Європи, Азії і США. Вчені помітили, що люди, які приділяють фізичним вправам чотири і більше години в тиждень, на дев’ятнадцять відсотків знижують ризик захворіти гіпертонією. У добровольців, котрі займалися спортом три години в тиждень, результат був трохи слабший, проте позитивна динаміка спостерігалася виразно.

Американські вчені відмітили, що близько сімдесяти восьми мільйонів чоловік в США страждають гіпертонією. Проте більшість з них пояснила, що так робити не можна, оскільки недбалий пацієнт сам прирікає себе на ризик недуг серцево-судинної системи і нирок. Контроль над артеріальним тиском – обов’язкова складова здорового способу життя, відмічає доктор Вай Ма і закликає гіпертоніків не залишати тривожні симптоми без належної уваги.

Для зниження ризику гіпертонії варто підібрати собі фізичні вправи, порадившись зі своїм лікарем. Вчені підкреслюють, що це стосується спорту, але не роботи, пов’язаної з фізичними навантаженнями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів