Медики закликають частіше їсти кавуни

Виявляється, кавуни – не тільки смачні, але і корисні! 

Кавуни славляться великою кількістю поживних речовин, які необхідні для нашого здоров’я і привабливого зовнішнього вигляду. Ось вам 5 причин поласувати соковитою смакотою прямо зараз.

Ідеальна шкіра

Кожна жінка може втілити мрію про шовковисту, здорову шкіру, просто додавши в свій раціон кавун. На думку лікарів, вітамін А (ретинол), що міститься в ягоді, сприяє омолодженню шкіри. Саме тому його часто використовують для виготовлення антивікових косметичних засобів.

Здорове серце

Лікарі стверджують, що лікопін, що міститься в кавуні, зміцнює серце і покращує серцеві функції. Крім цього, вітамін С, калій, каротиноїди знижують рівень холестерину і допомагають серцю протистояти різним негативним факторам.

Гарний зір

Вітамін А, який міститься в ягоді, захищає очі від вікової макулярної дегенерації – захворювання, при якому уражається центральна зона сітківки.

Міцні кістки

З віком кістки стають більш крихкими і ламкими. На щастя, у нас є прекрасний спосіб профілактики – все той же кавун. Лікопін і калій знижують ризик пошкодження кісток і травм суглобів.

Здорові нирки

Щоб уникнути появи каменів у нирках, лікарі рекомендують регулярно вживати кавун, так як він збільшує потік сечі, при цьому не навантажуючи нирки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів