Медики розповіли про шкідливі властивості всіма улюбленої ягоди. При її вирощуванні в парниках використовується велика кількість мінеральних добрив.
Крім того, під час росту і дозрівання їх обробляють хімікатами, призначеними для знищення бур’янів і шкідників.
Варто з’їсти кавун, що увібрав в себе якусь з цих речовин, – і здоров’ю може виявитися підірваним.
Проникаючі в продукцію хімікати викликають загальну слабкість, запаморочення, головний біль, нудоту, блювоту, а також здатні привести до порушень в роботі ендокринної, серцево-судинної, дихальної систем.
Для кого перші кавуни особливо небезпечні? Перш за все, важливо не давати їх дітям, так як у них навіть дуже мала кількість нітратів може стати причиною сильного отруєння.
Також липневі кавуни не рекомендуються для вживання людям з анемією (недокрів’ям), – нітрати мають властивість блокувати гемоглобін в крові.
«Справжні польові стиглі кавуни потрапляють на прилавки наших ринків і магазинів у другій половині серпня. Вони і смачні, і корисні для здоров’я», – додали експерти.