
Надмірне захоплення низьковуглеводними дієтами, за словами вчених з Польщі, збільшує ймовірність передчасної смерті.
В результаті проведеного дослідження, вчені виявили зв’язок між харчуванням з низькою кількістю вуглеводів (крупи, цільнозерновий хліб, макарони, овочі, фрукти, горіхи, сири високої якості, сухофрукти) і смертністю від таких захворювань, як рак, інсульт, ішемічна хвороба серця.
Виявилося, що таке харчування збільшує ризик передчасної смерті на 32%. Особливо в групі ризику опинилися люди похилого віку з нормальним індексом маси тіла, не схильні до ожиріння.
Фахівці пояснили, що можливими причинами таких невтішних результатів є недостатня кількість в раціоні клітковини, вітамінів і мікроелементів, а також надлишок жирів і тваринного білка.