Названо найкращі продукти для очищення печінки від токсинів

В натуральних продуктах міститься все необхідне для того, щоб очистити печінку природним чином. Перевага такого очищення в тому, що, на відміну від лікарських препаратів, ви не перевантажте свій організм хімічними речовинами.

1. Буряк

Буряк є багатим джерелом енергії і поживних речовин для нашого організму. Що стосується печінки, то буряк допомагає очистити її і налагодити правильну роботу цього органу, покращуючи засвоєння поживних речовин.

Буряк багатий антиоксидантами і важливими живильними речовинами. Він містить вітамін В, клітковину (пектин), залізо і бетаїн. Пектин це розчинна клітковина, вона добре відома своїми очисними властивостями і здатністю викликати відчуття насичення навіть після невеликої кількості їжі.

2. Часник

Часник є ще одним продуктом, який допоможе вам очистити печінку природним шляхом. Він багатий аліцином і селеном. Ці дві потужні поживні речовини позитивно впливають на печінку і кров, очищаючи їх.

Селен є мінералом, що сприяє природній детоксикації, в той час як аліцин допомагає боротися з агентами, що атакують нашу імунну систему.

Ці дві властивості часнику допомагають полегшити навантаження на печінку. Часник також активує ферменти печінки, які допомагають у виведенні токсинів і покращують травлення в загальному.

3. Сочевиця

Сочевиця дуже корисна для печінки, тому що вона багата клітковиною, яка допомагає в процесі очищення організму, а також є природним джерелом рослинного білка. Надлишок тваринного білка важко засвоюється. Тому, рослинний білок є ідеальним вибором для того, щоб природним чином очистити печінку.

Сочевиця також є одним з найлегших для засвоєння бобових, так що вашому організму буде легше отримати з неї необхідні поживні речовини.

4. Цибуля

Як і часник, цибуля також багата на аліцин, який служить для очищення печінки і шлунково-кишкового тракту. Він також містить калій, клітковину, фітонутрієнти і флавоноїди, які допомагають нашому організму виконувати свої основні функції.

Так що не дивно, що цибуля є поширеним інгредієнтом в лікарських рецептах.

5. Батат

Солодка картопля, як і морква, багата на каротин. Ця природна протизапальна речовина дуже важлива для роботи нашого організму. Після обробки в печінці, бета-каротин перетворюється на вітамін А.

Важливо намагатися отримувати вітамін А з продуктів, багатих бета-каротином, замість хімічних харчових добавок. Хоча добавки є досить поширеними і недорогими, вони можуть містити токсичні для печінки хімічних речовини, які задіяні у виробництві цих таблеток.

Солодка картопля та інші подібні продукти не викликають отруєння печінки, крім того, вони забезпечують нас клітковиною і вітаміном С.

6. Цитрусові

Цитрусові містять велику кількість вітаміну С. Він сприяє детоксикації печінки, перетворюючи токсичні речовини в сполуки, які можуть бути легко перероблені організмом. Для того, щоб ваша печінка почувала себе добре, радимо вам їсти цитрусові кожен день.

Джерело

Поділись


Новини партнерів