8 продуктів, які не можна вживати, якщо у вас болять суглоби

Ви зможете позбавитися від болю в суглобах, якщо виключите зі свого харчування ці продукти!

Біль в суглобах викликає великий дискомфорт і навіть неможливість руху.

Біль згубно впливає на психологічний стан того, хто страждає. Головними причинами болю в суглобах є травми, подагра, вовчак, зламані або дислоковані кістки і фіброміалгії.

Болі в суглобах можуть посилитися від деяких продуктів харчування.

Щоб зменшити біль в суглобах і супроводжуючі її наслідки рекомендується уникати наступних продуктів:

– Цукор і вуглеводи, які швидко засвоюються

Слід уникати рафінованого цукру, оскільки він стимулює вивільнення чинників запалення, що називаються цитокінами. Відмовтеся від випічки, цукерок, шоколаду і газованих напоїв.

Обмежте вживання картоплі, хліба, рису, продуктів з білого борошна. Крім того, надмірне вживання цих продуктів призводить до збільшення ваги тіла і, отже, навантаження на суглоби.

– Червоні види м’яса і перероблені м’ясні продукти

Ці види м’яса містять пуринові з’єднання і нітрати, які погіршують стан суглобів. Відомо, що ці речовини сприяють виникненню раку.

– Незбиране молоко

Цей звичний продукт нашого харчування містить в собі речовини, що стимулюють запальні реакції.

– Кукурудзяна олія

Цей вид олії багатий омега-6 жирними кислотами, які беруть участь в реакції запалення. Рекомендується замінити кукурудзяну олію на оливкову, льняну, гарбузову або арахісову.

– Пиво

Пиво багато пуринами, які перетворюються на сечову кислоту. При надлишку сечової кислоти в організмі, її солі відкладаються в суглобах і викликають подагру.

Надмірне захоплення пивом призводить до збільшення ваги з усіма негативними наслідками.

– Кухарська сіль

Продукти з супермаркету містять надмірну кількість солі і інших консервантів. Вживання їх викликає дисбаланс у водно-сольовій рівновазі, що відбивається на стані суглобів.

– Глутамат натрію

Глутамат натрію – широко використовувана добавка для поліпшення смаку і кольору продуктів, вона здатна загострювати біль в суглобах і запалення. Намагайтеся не вживати продукти, що містять глутамат натрію.

Джерело

Поділись


Новини партнерів