
Картопля – один з продуктів, який має великий вміст потасіуму – калію.
Потасіум – це мінерал, який бореться з високим артеріальним тиском.
Одна печена картоплина з шкіркою містить 903 мг потасіуму, що становить третину рекомендованої денної дози цього мінералу. Крім того, як недавно з’ясували вчені з Інституту досліджень харчових продуктів (Великобританія), картопля містить натуральні компоненти, відомі як кукоаміни, які також наявні в рослинному препараті на основі дерези, або лику китайського (Lycium chinense), який використовується для зниження артеріального тиску.
Крім нормалізації серцевого ритму потасіум регулює водний баланс в організмі, позитивно впливає на роботу багатьох клітин в організмі, особливо нервових і м’язових. Біологічна роль калію (потасіуму) в організмі людини велика.
Калій сприяє ясності розуму, покращує постачання мозку киснем, допомагає позбавлятися від шлаків, діє як імуномодулятор, сприяє зниженню тиску крові і допомагає при лікуванні алергії.