Вчені розповіли, як перемогти найнебезпечніший тип ожиріння

Невеликих змін в режимі сніданку та вечері може бути достатньо для того, щоб зменшити відсоток жиру в тілі. Як зазначає The Medical Express, Університет Суррея протягом 10 тижнів досліджував те, як зміна часу прийому їжі здатна вплинути на режим харчування, склад тіла і маркери крові, пов’язані з діабетом і хворобою серця.

Групу добровольців розбили на дві підгрупи. Перша починала снідати і вечеряти на 90 хвилин пізніше звичайного. Друга (контрольна) група не міняла режиму харчування. Виявилося, що основна група в середньому втрачала більш ніж в два рази більше жирової тканини, ніж контрольна група. При цьому ніяких обмежень по споживанню у добровольців не було.

Незважаючи на це, зміна часу прийому їжі в 57% випадків призводила до скорочення споживаних обсягів їжі через зменшення апетиту, скорочення можливості перекушувати (особливо ввечері). Правда, багато учасників експерименту скаржилися на те, що не можуть дотримуватися запропонованого режиму харчування. Він не поєднувався з ритмом їхнього життя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів