Уляна Супрун назвала найважливіший напій для здоров’я

Головний напій в житті людини – вода – дуже корисна, але тільки в тому випадку, коли ви випиваєте денну норму, яку потребує ваш організм. А от щодо переваг для здоров’я надлишкової її кількості немає ніяких науково підтверджених доказів. Міф про вісім склянок води в день, за словами в.о. голови МОЗ України Уляни Супрун, як раз один з таких.

На своїй сторінці в Facebook виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я зазначила, що єдиних норм споживання рідини не може бути, бо це залежить від багатьох факторів, які слід розглядати в кожному конкретному випадку. Наприклад, наша їжа, яку ми вживаємо протягом дня, погода, одяг, робота кишечника, лактація тощо.

“Універсальна порада – пийте, коли відчуваєте спрагу. Організм здорової людини влаштований таким чином, що завжди дасть знати про необхідність попити. Просто пам’ятайте, що коли займаєтеся спортом або вам дуже жарко – пити треба частіше”, – підкреслила Супрун.

За її словами, нагадувати про пиття слід літнім людям і дітям, тому що вони гірше розрізняють сигнали тіла про спрагу. Крім того, в тілі дітей міститься більше води, ніж в тілі дорослих, а ще вони більше рухаються. Також лікар може порадити вам пити більше води, якщо цього вимагає ваше лікування. Наприклад, якщо у вас камені в нирках, інфекція сечовивідних шляхів або діарея.

“Якщо ж ви часто відчуваєте сухість у роті – це може свідчити про проблеми зі здоров’ям або бути пов’язаним з прийомом ліків. Неодмінно проконсультуйтеся з лікарем, щоб знайти його першопричину і при необхідності пройти лікування”, – підсумувала Уляна Супрун.

Джерело

Поділись


Новини партнерів