Як звичайний цукор може врятувати від діабету

Вважається, що цукор – один з найшкідливіших продуктів. За ефектом його навіть порівнювали з наркотиками. І пристрасть до цукру може привести до розвитку ожиріння і діабету. Однак, Медична школа Вашингтонського університету вважає, що немає необхідності відмовлятися від цукру. Просто потрібно ввести в раціон трегалозу – натуральний цукор з двома молекулами глюкози.

Як показали дослідження, трегалоза блокує потрапляння глюкози в печінку і активує особливий ген Aloxe3, що підвищує чутливість до інсуліну, що знижує ризик розвитку діабету. Це довів експеримент, в рамках якого, вчені додавали трегалозу в питну воду мишей. При цьому тварин годували калорійною їжею, а вчені стежили за тим, які гени активувалися в печінці гризунів.

Так, при отриманні трегалози організм тварин починав ефективніше використовувати свій природний інсулін, спалювати більше калорій. Гризуни менше набирали вагу, накопичували менше жиру (особливо в печінці) і мали менше жирів в крові і біомаркерів підвищеного холестерину. Це працювало навіть в тих випадках, коли гризуни були генетично схильні до ожиріння. Голодування виробляло аналогічний ефект.

Джерело

Поділись


Новини партнерів