Кардіологи заборонили готувати їжу на відкритому вогні

Любов до поїздок на шашлики, барбекю може вилитися в смерть від хвороби серця. Як зазначає The Daily Mail, використання твердого палива для приготування їжі підвищує ризик смерті від серцевого нападу, серцевої недостатності або інсульту на 12%.

І ризик підвищується ще на 3% кожні 10 років, які людина регулярно проводить за приготуванням на відкритому вогні. Це відкриття Університету Оксфорда йде рука об руку з дослідженнями, які раніше доказали наявність токсичних з’єднань в м’ясі, приготованому на вогні. Ці сполуки пов’язані з раком шкіри, легенів, сечового міхура.

За словами вчених, щоб постраждати від негативного ефекту, достатньо готувати лише раз на тиждень. На щастя, ефект можна повернути назад, якщо почати готувати тільки на газових або електричних плитах. Так, ризик знижується на 5% в кожні 10 років після того, як людина відмовляється від твердого палива.

Відомо: останнє дослідження, проводилося в Китаї, де більше половини людей використовують тверде паливо. Виявилося, чим довше людина використовувала дерево або вугілля для приготування їжі, тим вищим був ризик передчасної смерті від хвороби серця. Ризик зростав на 3% кожні 10 років. Якщо людина готує таким чином 30 років і більше, ризик ранньої смерті підвищується на 12%.

Любов до поїздок на шашлики, барбекю може вилитися в смерть від хвороби серця. Як зазначає The Daily Mail, використання твердого палива для приготування їжі підвищує ризик смерті від серцевого нападу, серцевої недостатності або інсульту на 12%.

І ризик підвищується ще на 3% кожні 10 років, які людина регулярно проводить за приготуванням на відкритому вогні. Це відкриття Університету Оксфорда йде рука об руку з дослідженням, раніше доказали наявність токсичних з’єднань в м’ясі, приготованому на вогні. Ці сполуки пов’язані з раком шкіри, легенів, сечового міхура.

За словами вчених, щоб постраждати від негативного ефекту, досить готувати лише раз на тиждень. На щастя, ефект звернемо, якщо почати готувати тільки на газових або електричних плитах. Так, ризик знижується на 5% в кожні 10 років після того, як людина відмовляється від твердого палива.

Відомо: останнє дослідження проводилося в Китаї, де більше половини людей використовують тверде паливо. Виявилося, чим довше людина використовувала дерево або вугілля для приготування їжі, тим вище був ризик передчасної смерті від хвороби серця. Ризик зростав на 3% кожні 10 років. Якщо людина готує таким чином 30 років і більше, ризик ранньої смерті підвищується на 12%.

 

Поділись


Новини партнерів