Медики категорично не рекомендують пити воду під час їжі

Лікарі встановили: якщо запивати продукти водою, це дасть більший сплеск рівня цукру в крові. Це було встановлено в ході експерименту. Добровольці їли пончики, запиваючи або не запиваючи їх водою. При цьому проводилася оцінка рівня цукру в крові до і після.

Виявилося, що люди, які запивати пончики водою, мали значно вищу концентрацію цукру в крові після їжі (рівень цукру піднімався майже в два рази швидше, ніж у інших). Причина в тому, що вода допомагає абсорбуватися цукру. Тому краще пити до або після їжі, але аж ніяк не в процесі.

Причому, висновки актуальні не тільки для солодких або калорійних продуктів. Вони стосуються будь-яких продуктів. Якщо випивати воду за 30 хвилин до їжі, то підйом рівня цукру буде найменшим, хоча, звичайно, вищим, ніж при повній відмові від води. Це підтверджує експеримент.

Поділись


Новини партнерів