Чому губки для миття посуду небезпечні для життя?

За кількістю бактерій губки можна порівняти з каловими пробами.
Губки для миття посуду широко застосовуються в домашньому господарстві, проте, як з’ясувала група німецьких вчених, користуватись ними може бути небезпечно. Дослідження мікрофлори використаних губок виявило забруднення бактеріями високого рівня ризику.
Співробітники Вищої школи Фуртванген (Німеччина) обстежили 14 використаних губок для миття посуду на предмет наявності бактерій 362 видів. На подив учених половина виявлених мікробів належала до високого рівня ризику для здоров’я людини і була потенційно патогенною. Основними виявленими мікроорганізмами були бактерії з навколишнього середовища, водопровідної води і з людської шкіри. У жодній з проб не були виявлені фекальні бактерії, що викликають харчове отруєння і розлад шлунку. Концентрація бактерій сягає 5000 на квадратний сантиметр – як в пробах калу.
Слід зазначити, що найнебезпечніші бактерії жили в губках, власники яких їх регулярно мили в гарячій воді, стерилізували та обробляли в мікрохвильовці. В таких умовах виживають тільки найпатогенніші бактерії, що володіють найбільшою стійкістю. Вчені рекомендують змінювати губки не рідше як раз на тиждень.
Джерело
Поділись


Новини партнерів