
Навіть звичні продукти, які багато людей без побоювання включають в раціон, можуть становити загрозу для здоров’я. Експерти з’ясували, з якими частуваннями слід бути обережніше.
Соєвий соус при вживанні у великих кількостях може підвищувати вміст в організмі солі, тому ним не можна зловживати.
Арахісове масло теж підійде не всім, якщо у людини є алергія, здатна привести до анафілаксії. Нерідко індивід навіть не знає, що йому не можна вживати арахіс.
Мускатний горіх часто використовується як спеція, але в більших дозах наявний в його складі миристицин може створювати галюциногенний ефект. До того ж, речовина досить токсична.
Навіть корисна і важлива для життя вода в надмірних кількостях може привести до гіпонатріємії.
Не варто зловживати і морквою, щоб уникнути надлишку бета-каротину. Це загрожує розвитком каротинемією, яка змінює відтінок шкіри людини.
Сирий тунець при частому споживанні підвищує в організмі вміст ртуті, і навіть брюссельська капуста може привести до передозування.
У незрілих плодах мигдалю, між тим, міститься ціанід, що провокує отруєння.