
Кожного третього дорослого повинна хвилювати відповідь на питання про те, як знизити підвищений артеріальний тиск.
Виявляється, цього можна домогтися за рахунок вживання недорогого продукту харчування.
Більше 30% людей страждають від підвищеного артеріального тиску, а у 25% спостерігається справжня гіпертонія. Стійко підвищений тиск робить пацієнта більш вразливим перед хворобами серця і інсультами. Протягом багатьох років наука шукає способи зниження ризику розвитку гіпертонії.
Вже доведено, що до цього призводить схуднення, фізичні навантаження, максимальне скорочення солі в раціоні і здоровий сон. Харчування, як з’ясовується, теж має визначальне значення. Ми знаємо про ті продукти, через які тиск зростає. А тепер вчені назвали страву, завдяки якій показники артеріального тиску можна знизити.
Обов’язково почніть їсти страви з вівса! Вживання двох чашок цих злаків щодня робить істотний вплив на здоров’я. Експеримент показав, що у 75% добровольців, які вживали по дві порції вівса об’ємом в 60 г щодня, через 6 тижнів тиск знизився. У більшості він впав на 5 мм ртутного стовпа, а у деяких навіть на 15.
Саме тому вівсяна каша може вважатися відмінним інструментом профілактики гіпертонії.
Цікаво, що це дуже недорогий за вартістю і широко доступний продукт. Отже, вівсяну кашу або вівсяні пластівці можуть вживати практично всі. Краще зробити це звичкою в молодому віці, оскільки гіпертонія стрімко молодшає. Тільки не потрібно для посилення смаку додавати в таку кашу багато солі або цукру, так як тим самим її корисний вплив на показники артеріального тиску просто зникне.