Мало хто знає, але цвітна капуста може попередити розвиток цукрового діабету. У цій статті ми роповімо вам ще й про інші корисні властивості цього овоча.
Знижує шкоду від УФ-випромінювання
Сульфорафан, що міститься в цвітній капусті, захищає шкіру від шкідливого впливу ультрафіолетових променів, запобігаючи запаленням і навіть раку шкіри. Звичайно ж, у справі захисту від УФ-випромінювання однієї цвітною капустою не обійтися: не забувайте користуватися сонцезахисними засобами і не засмагайте в період найвищої сонячної активності.
Зменшує ризик захворювання на діабет
Завдяки високому рівню вмісту вітаміну C і калію, що регулюють рівень глюкози в крові і нормалізує обмін речовин, капуста сприяє зниженню ризику розвитку діабету.
Піклується про серцево-судинну систему
Згідно з результатами дослідження, опублікованого в Американському журналі гіпертонії в лютому 2012 року, сульфорафан, про який ми вже згадували раніше, сприяє значному зниженню кров’яного тиску. Це, в свою чергу, знижує ризик розвитку багатьох серцево-судинних захворювань.
Стимулює роботу мозку
Калій і вітаміни групи B, в надлишку містяться в цвітній капусті, сприяють правильній роботі головного мозку і центральної нервової системи. Це допомагає зняти дратівливість, поліпшити пам’ять і підвищити концентрацію уваги.
Забезпечує баланс електролітів
Використовуйте цвітну капусту замість енергетичних напоїв – вона цілком здатна заповнити баланс електролітів, необхідних кожній людині, і, зокрема, спортсменам.