Дивна властивість груш допоможе менше хворіти. Експерти в області здорового харчування назвали 11 найдивовижніших плюсів для здоров’я від вживання груш. Серед них зміцнення імунної системи, схуднення і навіть здорова вагітність.
Любителі груш можуть похвалитися міцним імунітетом за рахунок вітаміну C, що є потужним антиоксидантом. Цей вітамін забезпечує потужну дію білих кров’яних клітин, через що ми рідше хворіємо. Груші допомагають худнути, оскільки володіють низьким глікемічним індексом, але безліччю волокон, що дозволяють зберігати ситість тривалий час. Ці фрукти зміцнюють здоров’я серця знову-таки за рахунок волокон, які очищають організм від жовчних кислот, знижуючи рівень холестерину.
Груші ефективно контролюють рівень цукру в крові саме за рахунок низького глікемічного індексу. Вони прискорюють загоєння ран, так як вітамін С підсилює вироблення колагену – структурного білка, що забезпечує здоров’я суглобів і шкіри. Груші позитивно впливають на виведення з організму продуктів відходів, чим займаються нирки і печінка. Вплив груш в цьому питанні пояснюється високим вмістом пектину.
Відомо, що груші захищають від запорів за рахунок дієтичних волокон і високого вмісту води. Вживання груш позитивно впливає на вагітність, так як вони містять фолієву кислоту. І цей різновид вітаміну B допомагає запобігати родовим дефектам на кшталт розщеплення хребта або розладів нервової трубки. Груші багаті міддю – мінералом, який покращує прийом інших нутрієнтів і їх засвоюваність кров’ю, включаючи і настільки вразливе для багатьох залізо.
Відома роль груш в справі посилення мінералізації кісток за рахунок вітаміну К. Нарешті, груші сприяють зниженню хронічного болю, так як вони містять компоненти, ефективні при боротьбі з болем під час артриту.