Нове дослідження, присвячене національному Дню текіли, який відзначається в США та інших країнах сьогодні, 24 липня, визначило зв’язок між вживанням популярного алкогольного напою і схудненням.
Результати дослідження, оприлюднені на щорічній зустрічі Американського хімічного товариства, показали, що текіла не тільки сприяє втраті ваги, але також знижує рівень цукру в крові, пише НВ з посиланням на Independent. Вчені пов’язують це з агавінамі в блакитний агаві, з якої традиційно виготовляють текілу.
За даними фахівців, агавіни не тільки не підвищують цукор в крові, але навіть допомагають знизити його рівень. Один з авторів дослідження, доктор Мерседес Лопес додав, що в ході дослідження за участю лабораторних мишей вони з колегами додавали у воду гризунів агавіни, при цьому не змінюючи їх дієту. Незабаром вони помітили, що у мишей, які споживають агавіни, знижувався апетит, а також цукор в крові.
Крім того, вчені довели, що цей вид цукру сприяє зростанню корисних бактерій в порожнині рота і кишечнику.