Університет Варвік з’ясував: підвищення рівня цукру в крові може поліпшити пам’ять і загальний стан у осіб старше 60 років. Як передає Startsat60, був проведений експеримент за участю добровольців 17-18 і 65-82 років. Деяким з них давали розчин з цукром, а іншим – розчин-плацебо.
Від кожного добровольця вимагали виконати завдання на пам’ять. При цьому оцінювалася не тільки пам’ять, але настрій і особиста оцінка зусиль, які були прикладені. Виявилося, що розчин з цукром робив і молодих, і літніх добровольців більш енергійними. Але значно поліпшити настрій і підвищити якість пам’яті йому вдалося тільки у літніх людей.
Причому, хоча люди прикладали більше зусиль для виконання завдань, завдяки цукру вони сприймали цей процес як менш трудомісткий. Для отримання позитивного ефекту достатньо 25 грамів цукру. Правда, діяти він буде не більше години.