Експертами були названі продукти, що негативно впливають на печінку.
Цей орган, який є потужним фільтром для всього організму, вразливий до продуктів, які людина вважає корисними.
Отже, печінка не любить такі продукти:
- Вершкове масло, сало, жирне м’ясо;
- Баранина, м’ясо качки і гуски;
- Шоколад, печиво, торти, солодке здобне тісто;
- Наваристі бульйони на м’ясі, курці, грибах.
Небезпеку для печінки представляють овочі та зелень, які відрізняються різкістю смаку: редька, часник, редиска, кінза, черемша.
Не до вподоби їй і кислі продукти: щавель, ківі, журавлина і так далі.
Всім відомо, що печінка сильно страждає при вживанні алкогольних напоїв. Особливо руйнівну дію на неї має міцний алкоголь: горілка, віскі, коньяк, бренді, текіла, самогон. До найбільш прийнятних для печінки алкогольних напоїв експерти віднесли темне пиво і червоне сухе вино і то в невеликих кількостях.
Обмеження стосуються також різноманітних копченостей, консервів, солінь, соусів: кетчупу, хрону, гірчиці.