Якщо замінити варенням шкідливі солодощі, можна не тільки пострункішати, а й істотно зміцнити свій імунітет.
Особливо корисні в сезон застудних інфекцій деякі види варення.
Обліпихове. Варення з обліпихи – чудовий природний антиоксидант, адже в обліписі дуже багато вітаміну С. Крім цього, ягоди обліпихи містять фітонциди, які відіграють роль природних антибіотиків, які борються з розмноженням хвороботворних мікробів в організмі.
Журавлинне. Журавлинне варення корисно вживати сердечникам і людям зі слабким шлунком. Завдяки особливим молекулам журавлина знижує тиск, зменшує вміст шкідливого холестерину в крові і запобігає появі виразки шлунка.
Горобинове. Варення з чорноплідної горобини успішно допомагає при стрибках артеріального тиску, швидко знімає розумове і фізичне напруження.
Сливове. Варення зі сливи особливо корисно для тих, хто страждає від проблем з судинами: в її плодах багато вітаміну К, який бореться з тромбозами, і вітаміну Р, що зміцнює стінки судин.