Вживання всього трьох гамбургерів на тиждень підвищує ризик розвитку астми

За останні десятиліття страви з фастфудів стали частим компонентом раціону багатьох людей. Однак найчастіше вони містять велику кількість калорій, жиру і провокують ожиріння. Воно, в свою чергу, є чинником ризику запальних захворювань верхніх дихальних шляхів.

Китайські дослідники з’ясували, що всього три гамбургера в тиждень значно збільшують вірогідність розвитку астми. Жирні кислоти, що містяться в цій калорійній страві, стимулюють виділення речовин, пов’язаних з запальною реакцією. Це може сприяти виникненню астми та інших хвороб верхніх дихальних шляхів.

Булочка гамбургера погіршує ситуацію. Борошно, що входить до її складу, підтримує запалення дихальних шляхів при астмі. Крім того, страви з фастфуду займають місце овочів і фруктів в раціоні, що також не йде на користь організму. Фрукти і овочі містять безліч речовин, які захищають від запалення.

 

Поділись


Новини партнерів