Багато експертів і лікарі неодноразово заявляли, що необхідно обов’язково мити їжу перед її вживанням.
Хоча далеко не всі продукти харчування необхідно обробляти водою, так як є випадки, коли зайва гігієна може принести шкоду здоров’ю людини.
Яйця. Їх на птахофабриках обробляють спеціальним дезинфікуючим розчином, а при митті захисна плівка змивається і мікроорганізми можуть проникнути всередину.
Курка. Щоб позбутися від сальмонели та інші небезпечних мікроорганізмів ми поміщаємо курку в кухонну раковину і переносимо небезпечні бактерії на неї і на руки, що може потім сприяти зараженню інших продуктів. Краще відразу приступити до термообробки.
Риба. Так само, як і в випадку з куркою, миття не вбиває бактерії, а, навпаки, сприяє їх поширенню на інші поверхні.
М’ясо. Все сказане вище відноситься і до сирого м’яса (яловичина, свинина, телятина, баранина). Щоб не рознести бактерії, мити м’ясо не рекомендується, краще просушити його паперовим рушником і приступити до термообробки.