В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, яка раніше назвала небезпечний напій в спеку, посилаючись на поради лікаря Дар’ї Прокопик (Daria Prokopyk), назвала найкориснішу заправку для популярного сезонного салату.
Про це глава МОЗ написала на своїй офіційній сторінці в Facebook.
“Помаранчеві і червоні овочі (помідори, морква) містять оранжево-червоні пігменти – каротиноїди і лікопен. Це – провітамін А. У нашому тілі з нього утворюються активні форми. Ми здатні запасати провітамін А на 3-5 місяців вперед. Для того щоб корисні речовини з цих овочів засвоювалися, слід вживати їх з жирами (наприклад, з соняшниковою або оливковою олією). Це ефективно і безпечно “, – зазначила науковий блогер.