Навіть корисні і якісні продукти на тлі спекотної погоди можуть за лічені години перетворитися в особливо небезпечні для здоров’я, – з таким попередженням виступили медики.
В умовах високої температури найбільш швидко мікроорганізми починають розмножуватися в харчових продуктах, що містять багато вологи, білка і вуглеводів. Вживання таких продуктів може стати причиною виникнення інфекційних захворювань і харчових отруєнь, заявили співробітники відомства.
Найбільш небезпечною, за їхніми словами, є вулична їжа. Сезонні заклади громадського харчування часто не обладнані системами водопостачання та каналізації, тобто, в них відсутні умови для дотримання навіть елементарних правил гігієни.
Крім того, в спеку краще відмовитися від вживання випічки, – перш за все, випічки з різноманітними начинками. Потрапивши, наприклад, в м’ясо або сир, бактерії починають розмножуватися в них з шаленою швидкістю вже через кілька хвилин. Але найбільшу небезпеку в цьому плані на думку експертів становлять кремові кондитерські вироби.
Також до списку найбільш неблагонадійних в спеку медики внесли варену ковбасу, курятину, паштет, готові салати. Продукти зі зниженою ціною вимагають уважного вивчення – можливо, у них просто закінчився термін придатності.
Додатково лікарі наполегливо рекомендують відмовитися в жарку погоду від вживання страв так званої японської кухні, в першу чергу, з сирою рибою.