Профілактичні заходи для поліпшення роботи печінки і підшлункової залози

Печінка і підшлункова залоза є життєво необхідними органами для травлення і організму в цілому.

Вони регулюють гормони і очищають кров, а тому вкрай важливо постійно стежити за тим, наскільки ці органи здорові.

Медики стверджують, що найголовнішими в даному питанні є профілактичні заходи, в першу чергу, правильне харчування.

* Для активізації органів рекомендується випивати натще склянку води з невеликою кількістю лимонного соку, а через годину – склянку апельсинового. Цитрусові постачають організму необхідний вітамін С.

Відзначимо, що диня, полуниця і кавун, які містять органічні кислоти, не надто корисні для печінки.

* Лікарі радять 7-10 днів посидіти на очисній дієті для пожвавлення життєво важливих органів. Щодня слід випивати як мінімум 2,5 літра води. Крім того, треба вживати якомога більше свіжих овочів. У листовій зелені міститься багато вітаміну В.

Салати можна доповнювати дієтичним м’ясом (курка, індичка) або рибою (лосось), а також волоськими горіхами або артишоками.

* Домашній йогурт, як і інші продукти, багаті пробіотиками, – кефір, водорості, чайний гриб, посилять захисні функції організму.

* Серед лікарських рослин корисними для печінки і підшлункової залози вважаються розторопша, кульбаба і солодка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів