Вчені рекомендують гіпертонікам додати в раціон 14 продуктів, які позитивно впливають на кров’яний тиск. Вкрай корисні ягоди, фрукти, зелень, злаки і кондитерські вироби.
Деякі продукти знижують тиск відразу, інші – поступово. Серед ягід дуже корисні чорниця і полуниця. При проведенні дослідів було відзначено падіння тиску на 8%. Це відбувається через присутність в даних ягодах антоціанів, вельми корисних речовин. За ягодами йдуть банани, в них є велика кількість калію. Даний мінерал грає найважливішу роль в процесі лікування гіпертонії. Калій знімає напругу в стінках судин за рахунок зменшення кількості натрію.
Крім бананів калій міститься в грибах, кавуні, і авокадо. Він також присутній в квасолі, тунці, томатах і солодкій картоплі. Вкрай корисний буряк, він зменшує тиск в короткі терміни. Необхідно випивати в день одну склянку бурякового соку. Далі вказують на чорний шоколад з вмістом 70% какао. Необхідно з’їдати щодня 28 грам даного продукту. Ківі має біоактивні речовини і вітамін C, він також корисний.
Овес містить бета-глюкан, він знижує рівень холестерину. Необхідні також листові зелені овочі, часник, ферментовані продукти, сочевиця, гранат, фісташки і кориця.