На думку американських експертів, щоденне вживання всього однієї столової ложки оливкової олії може допомогти людям жити довше.
Оливкова олія, що є ключовим компонентом здорової середземноморської дієти, вже давно вважається корисною для здоров’я. Фахівці провели огляд існуючих багаторічних досліджень і прийшли до висновку, що даний продукт містить антиоксиданти, які можуть допомогти запобігти або уповільнити розвиток раку, а також знизити ризик виникнення серцевих нападів і інсультів, які забирають найбільше життів у всьому в світі. Експерти кажуть, що включення оливкової олії в раціон також може поліпшити когнітивні функції і знизити шкідливий вплив холестерину, артеріального тиску і пов’язаних з віком захворювань.
Так як оливкова олія містить велику кількість калорій – близько 100 калорій на столову ложку – її слід вживати в помірних кількостях. Фахівці пропонують збагачувати свій раціон харчування однією столовою ложкою олії в день. Завдяки високому вмісту мононенасичених жирів оливкова олія допомагає знизити рівень холестерину і скоротити ризик виникнення серцевих нападів і інсультів. Олія також містить багато вітаміну Е, який підтримує здоров’я шкіри і очей і зміцнює імунну систему.
Огляд досліджень показав, що люди з найвищим споживанням оливкової олії на 34% менше схильні до виникнення раку будь-якого типу. Поки фахівці не можуть точно сказати, завдяки чому можливий даний ефект, але лабораторні випробування показують, що поліфеноли, що містяться в оливковій олії, можуть допомогти запобігти розвитку і прогресуванню раку.