Стало відомо, як зміцнити серце без ліків

Нове дослідження, яке було представлене на засіданні Американської психологічної спільноти, і воно в черговий раз підтвердило, що медитація має благотворний вплив на емоційний фон людини. Причому для досягнення помітного ефекту може бути достатньо всього однієї години цієї практики.

Вчені з Технологічного університету Мічигану з’ясували, що всього одного сеансу медитації тривалістю в годину досить для зменшення рівня тривожності і стресу в серці.

Програми усвідомленої медитації набирають величезну популярність, оскільки вони дозволяють справлятися з симптомами депресії, рівень захворюваності якої росте в геометричній прогресії.

Отже, психологи і психіатри можуть, що називається, прописувати сеанси медитації в якості першого засобу оборони від тривожних і депресивних симптомів для пацієнтів.

Спостереження показали, що учасники експерименту демонстрували зниження рівня механічного стресу в своїх артеріях протягом години після проведення сеансу медитації. Це зменшувало стрес таких органів, як мозок і нирки, допомагаючи запобігати вкрай небезпечним підвищенням артеріального тиску.

Наука давно прийшла до висновку про те, що тривожні стани і стрес покращують фізичне здоров’я, збільшуючи рівень запальних процесів, що викликають проблеми з серцем і в багатьох інших органах.

Пацієнти можуть приймати сотні ліків проти кожного розладу, включаючи антидепресанти від тривожності і аспірин для захисту серця. Однак дослідження вчених з Мічигану показує, що всього однієї години медитації може бути достатньо для досягнення вираженого позитивного ефекту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів