Кому не можна вживати рис?

Зазвичай, говорячи про вживання рису, дружно починають критикувати шліфований білий рис – цей продукт піддається посиленій обробці, яка позбавляє його багатьох корисних властивостей. Але в реальності практично будь-який вид рису має деякі побічні дії і може мати протипоказаннями, відзначають лікарі.

Слід знати, що далеко не всім можна вживати рис без побоювань за свій організм. Перш за все, рис шкідливо їсти у великих кількостях – це швидко призводить до розвитку запорів та інших делікатних, але вкрай неприємних проблем.

“У ряді випадків ненормоване поїдання рису, провокує запори, сприяє виникненню геморою, анальних тріщин. При вродженій схильності до запорів рис потрібно їсти з обережністю. Нешліфований рис може викликати метеоризм”, – розповіли медпрацівники.

Рис буває протипоказаний і при наявності серйозних захворювань шлунка і кишечника, при травмах слизової оболонки внутрішніх органів, підказали фахівці. Недоварений рис категорично не підходить для вживання людям, у яких органи шлунково-кишкового тракту відрізняються підвищеною чутливістю до будь-яких змін і нововведень в раціоні.

Білий рис не слід їсти діабетикам – цей продукт містить велику кількість швидких вуглеводів, що провокує різкі коливання рівня цукру в крові і негативно впливає на виробництво інсуліну в організмі. Крім того, любов до гарнірів з білого рису провокує зростання жирової тканини. Слід пам’ятати і про те, що білий і пропарений рис легко викликає алергічні реакції.

Джерело

Поділись


Новини партнерів