Чому деяким людям краще не пити гарячий шоколад

Дослідники з’ясували, що в гарячому шоколаді неймовірно багато солі. При яких хворобах краще не вживати цей напій, з’ясували фахівці.

Солодощі, такі як гарячий шоколад, містять високий рівень солі. Дослідження Університету Королеви Марії підтвердило, що в одній чашці гарячого шоколаду стільки ж солы, скільки в морській воді. Тому його краще уникати людям, у яких є хвороби нирок, а також проблеми з артеріальним тиском і інші недуги, при яких насичена сіллю дієта протипоказана.

Вчені проаналізували 28 продуктів, такі як шоколад, салатна заправка і бургери. З’ясувалося, що деякі марки шоколаду містять в 16 разів більше солі від максимуму, який рекомендує британське Міністерство охорони. Одна порція може бути небезпечнішою за пакет з чіпсами.

Води Атлантичного океану містять 1 грам солі на 100 мілілітрів. У порошку для приготування гарячого шоколаду така ж пропорція. А надмірне споживання солі шкодить здоров’ю, вона негативно позначається на серце, мозок, нирки.

Разом з тим, шоколад все-таки дуже корисний. Вчені рекомендують його людям з порушеннями зору. Експерти з’ясували, що ласощі в певній кількості приносять користь організму.

 

Поділись


Новини партнерів