Кип’ячена вода апріорі вважається панацеєю від багатьох захворювань, пов’язаних з наявністю в сирій воді, що тече з кранів, шкідливих домішок. Однак, на думку фахівців, не все настільки однозначно.
Лікарі повідомили, скільки разів можна кип’ятити чайник з водою. Виявилося, що повторне кип’ятіння викликає появу в рідині патогенних субстанцій, наприклад, таких як важкий ізотоп водню дейтерій. Як відомо, цей елемент застосовується в атомній енергетиці, що вже говорить сама за себе. Однак якщо вода перед повторним кип’ятінням охолоджена, то побічна дія майже повністю нейтралізується, а солей кальцію стає ще менше і вода стає м’якшою.
Також фахівці радять пити кип’ячену воду гарячою і ні в якому разі не вживати її після охолодження в холодильнику. Відразу після кип’ятіння, воду слід перелити в скляну ємність, тоді вона може бути використана повторно. Не можна змішувати сиру воду з кип’яченою, так як відбувається моментальне накопичення шкідливих солей. Воду слід кип’ятити не менше п’яти хвилин, але і не довше десяти.