Фахівці Пенсільванського університету (США, м Філадельфія) з’ясували, що завдяки частому споживанню мигдальних горіхів рівень «хорошого» холестерину (холестерин ліпопротеїдів високої щільності або ЛПВЩ), корисного для серця, збільшувався на 19%. Більш того, мигдаль здатний стимулювати транспортування «поганого» холестерину (холестерин ліпопротеїдів низької щільності або ЛПНЩ) в печінку для подальшого знищення.
Перша група щодня вживала по 43 грами мигдальних горіхів, що еквівалентно великій жмені, а друга – банановий кекс. Вчені регулярно вимірювали рівень холестерину у всіх випробовуваних.
Результати дослідження показали, що у добровольців, які вживали мигдаль, на 19% збільшився рівень “хорошого” холестерину (ЛПВЩ). Крім того, у добровольців з нормальною вагою на 6,4% покращилася здатність організму відправляти непотрібний ЛПНЩ в печінку.